Cyclus Tracked

Steeds meer mensen gebruiken een Cyclus Tracker: een app die bijhoudt wanneer je ongesteld wordt. Dat het bij deze apps gaat om intieme informatie, maakt niet dat de makers daar zorgvuldig mee omgaan. We onderzochten een paar van de meest gebruikte apps en keken mee met de datastromen.

Misschien niet onverwacht, maar bijna alle apps houden zich niet aan hun eigen privacy statement en gaan slecht om met de privacy van gebruikers. Veel van de privacy problemen lijken voort te komen uit onzorgvuldige ontwikkeling van de app en het gebruik van analytics software zonder na te denken over de gevolgen hiervan. Ontwikkelaars lijken zich niet te realiseren dat een Cyclus Tracker app heel gevoelige en intieme gegevens verwerkt en dat je dus extra voorzichtig moet zijn met de data.

We kunnen jammer genoeg nog niet de namen van de apps delen. Zoek je een goed werkende app die je privacy wel respecteert? We raden de open-source app Drip aan. Al je data blijft op je telefoon, de app is gratis, zonder advertenties en gebruikt dezelfde methodes voor voorspellingen als de meeste commerciƫle apps. Daarnaast: deze app is als enige niet knalroze.